Nybakt frukost bröd

| Mat & Bak
Imorse blev det nybakat bröd till frukosten! Supergott bröd blev det!
 

Recept
25g jäst
3 dl ljummet vatten, 37 grader
2 msk olivolja (jag tog rapsolja)
2 dl skrädmjöl eller gramhamsmjöl (sistnämnad)
5 1/2 dl vetemjöl special (jag hade vanligt vetemjöl)
1 tsk salt

1. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och skrädmjöl. Blanda ner vetemjöl och salt och arbeta degen ca 5 min. Täck med bakduk och låt den jäsa på varm och dragfri plats ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 250°. Tag upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lätt. Dela i två delar och forma till avlånga baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra några diagonala snitt med vass kniv. Täck med duk och låt jäsa ca 20 min.
3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna under bakduk på galler.
 
Jag bakade ut brödet till en limpa på engång och lät det sedan jäsa ca 40min.
Sedan in i ugnen i 12-13 min.

Kommentarer

LÄMNA DIN KOMMENTAR


Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback