Plötsligt händer det.

| Axel i magen

Hade en mindre rolig Julafton i år då det plötsligt började läcka fostervatten. Åkte in till Ljusdal där de inte kunde göra så mycket mer än att skicka oss vidare till Hudik.
Där gjordes det ett ultraljud och prov för att konstatera att det var fostervatten som läckt ut. Ultraljudet visade att det var mindre vatten än önskat.
Läkaren som tog emot oss kom sedan och pratade i att det skulle bli flytt till Uppsala eller Umeå.
Vilket var hemskt att höra då vi var inställada på att få åka hem och fira jul med släkten.

Tack och lov får man väl ändå säga att det blev Uppsala vi hamnade i. Hade varit jobbigare att ligga i Umeå, då de är väldigt långt hemifrån. Det är väl även Uppsala men det är iafl närmare.
Jag fick åka med en ambulans från Hudik till Uppsala vid 18 tiden på Julaftonskvällen. Älsklingen åkte hem och försökte packa ner de saker vi skulle komma och behöva den närmsta tiden.

Framme i Uppsala så gjorde dom undersökningar och kollade vattnet och barnet. Vilket ändå såg bra ut med tanke på att de hade läckt ut mer vatten under resan ner.
Förutom att det var pyskiskt jobbigt att åka hemifrån och lämna allt man planerat för de närmaste dagarna så mådde jag fysiskt bra.
Jag har inte haft några sammandragningar eller tyck neråt från början så de är positivt. Fick antibiotka på engång då jag kom in för att motverka infektioner som skulle kunna komma att dycka upp de närmaste dagarna eller om jag redan hade en infektion.

Juldagen kom älsklingen ned med mamma, pappa och minsta lillebror. Under den dagen blev jag flyttad till ett isoleringsrum då de misstänkte att jag hade vattkoppor (vilket testet de tog även visade).
Så vattkoppor, inte så kul kanske men de hann inte bli så många tack och lov och inte så mycket kliande. Fick även medicin mot kopporna redan på juldagen för att skynda på sjukförloppet så att jag ska kunna bilda antikroppar som bebisen sen får.
Äckliga tabletter och stora är dom med! Jag som inte gärna sväljer en alvedon ens! :)

De kollar bebisens hjärtljud dagligen ca 2-3 ggr och så kollar de min temp, för att hålla kolla så att jag inte får någon feber eller infektion.
Igår kväll var det en väldans fart på bebisen i magen vilket känns skönt, då det är ett gott tecken på att den fortfarande mår bra trotts att de är mindre vatten. Jag har inte kännt några större rörelser innan vi åkte in, bara små spänningar och kittling på blåsan :) Men nu börjar de bli mer kraftiga och kan även kännas då man lägger handen på magen.

Det läcker fortfarande lite vatten på nätterna men inte alls mycket om jag jämför med vad det gjorde första gången.
Bebisen producerar själv nytt vatten så vi hoppas att hålet på hinnan inte är så stort så att de täps till lite så de stannar kvar lite vatten :)


Eftersom vi nu är isolerade sedan juldagen så ligger vi i ett rum med fyra väggar och toalett samt dusch. Utan tv också! Vilket är tråkigt, då man tittat på tv daligen annars. Men eftersom kopporna nu börjar försvinna och torka in så kanske vi blir flyttad upp till BB-avdelningen snart, vi hoppas innan nyårsafton så vi får se på lite nyårstv :D

Efter omständigheterna så mår vi bra allt tre och siktar in oss på att vi absolut inte ska ha något barn detta år och att det går några veckor in på det nya året.
Förtidigt kommer bebisen att födas men hur mycket är svårt att säga. Enligt läkarna brukar förlossningen sätta igång inom två veckor men de finns även de som ligger 8-10 veckor, så det är vad vi är inställda på! :)


Kommentarer
Postat av: Madde

ojojoj håller tummarna för er att allt går bra! Tur att du har tillgång till internet iallafall så du kan roa dig med någonting :)

Ett STORT lycka till till er nu och ett gott nytt år! Kram!

2011-12-29 @ 20:05:01
URL: http://cochise.blogg.se/
Postat av: Fotograf Linda-Pauline

Uuusch! Tycker så synd om min stackars Emma :( Får nog ta och hälsa på dig efter nyår och håller verkligen tummarna för er att allt ska gå bra. Tänker på er varje dag <3 <3 <3

PUSS & KRAM!

2011-12-30 @ 11:22:24
URL: http://lindapauline.se
Postat av: AKP

Hade totalt missat detta, har inte suttit vid datorn typ alls sista veckorna utan bara kollat face från mobilen typ ..

Jag tycker såå synd om som blir tvungen att genom gå detta :( men TUR att sjukvården är grym idag och TUR att ni får all hjälp. Följde en blogg förr med en tjej som var med om samma sak som dig. Allt gick bra och deras son är nu typ ett år och världens sötaste! =) Hittade tyvärr inte länken till bloggen just nu men ska kika om jag kan hitta den. Önskar er all lycka och hoppas du (ni) kan hitta lite sysselsättningar så tiden går lite snabbare för er! KRAM på er!

2012-01-03 @ 09:03:24
URL: http://akp.blogg.se/

LÄMNA DIN KOMMENTAR


Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback